Nieuwsbrief augustus 2016
[NAAM],

Om in contact te komen met de vele liefhebbers van het Langbroekerwetering-gebied en vooral ook met de geïnteresseerden voor onze buitenplaats Ridderhofstad Hindersteyn hebben we besloten vier keer per jaar een nieuwsbrief te publiceren. Er gebeurt hier eigenlijk best veel en wij willen u daar graag deelgenoot van maken! Doordat Hindersteyn nog particuliere bewoners heeft, krijgt u een exclusieve inkijk in wat er bij komt kijken om een dergelijk historisch complex in stand te houden voor nu en volgende generaties.
 
Trouwlocatie in gebruik

Sinds kort heeft Ridderhofstad Hindersteyn een drank en horeca vergunning. Dat maakt de weg vrij om tegemoet te komen aan de vele verzoeken van diverse bruidsparen om hun huwelijksceremonie hier te mogen houden. Met name de prachtige tuin met zijn doorzichten en romantische plekjes geeft de doorslag om de huwelijksdag op Hindersteyn door te brengen.

Tot voor kort hebben we altijd de boot afgehouden, maar nu is het bestemmingsplan aangepast en zijn de noodzakelijke vergunningen rond. Daar hebben we bijna vijf jaar over gedaan. Huwelijken zijn voor onze stichting een extra bron van inkomsten, naast de andere activiteiten die genoemd worden op onze website. Hindersteyn heeft veel te bieden. Het is centraal gelegen en je kunt de gehele huwelijksdag op één plek doorbrengen, zonder stress of iedereen wel op tijd is omdat ze de volgende locatie niet kunnen vinden. Geen parkeerproblemen, u parkeert op eigen terrein. U bent het enige bruidspaar op de buitenplaats, dus geen ongewenste ontmoetingen. Geen standaard horeca locatie maar een sfeervolle locatie met adellijke allure. Onlangs hebben wij het eerste huwelijkspaar mogen verwelkomen. Dit was gelijk ook een society huwelijk, met dames met hoeden en zijden mantelpakjes, kortom een verwend publiek. En die hadden het zeer naar de zin. Prachtige bloemboeketten uit de kasteeltuin sierden de diverse ruimtes. Het was een eclatant succes. Dus voor herhaling vatbaar.
 
Open tuindag met lezing op het kasteel

Op zaterdag 3 en zondag 4 september is de tuin van Hindersteyn weer open van 10.00-17.00 uur. In juni hadden we als extraatje de biggetjes van de boerderij een eindje verderop. Gezonde biggen die buiten rond scharrelen. De worst die daar van gemaakt wordt was binnen een mum van de tijd uitverkocht. Nu zijn de biggetjes niet beschikbaar, ze staan op een foodfestival en de boerin heeft helaas geen tijd voor nog een locatie. Maar misschien volgend jaar weer.
Wel nieuw, na 24 jaar open tuin dagen, is een persoonlijk verhaal aan de hand van beeldmateriaal over het bewonen van een buitenplaats anno 2016. De kasteelheer zal speciaal voor u als lezer van de nieuwsbrief op zaterdag om 15.00 uur een lezing van een half uur houden op het kasteel. Velen van u willen een blik werpen op het interieur. Welnu, u heeft nu de gelegenheid om een glimp van binnen te zien, maar het gaat natuurlijk ook om het aansprekende verhaal.

De bijen en de succesvolle kippenstand zijn ook weer van de partij. Tesselschade Arbeid adelt verkoopt leuke presentjes en zij zijn zondag aanwezig. De beroemde citroentaart is weer gemaakt en voor de hongerige magen is op zondag ook soep, gemaakt van oogst uit de moestuin, verkrijgbaar. Kortom als het weer meewerkt kunnen het wederom sfeervolle dagen worden.
 
TV opnames Geloof en een Hoop Liefde

Op zaterdag 10 september organiseren wij samen met Landschaperfgoed Utrecht, de Nacht van de Buitenplaats. In de vorige nieuwsbrief kon u daar ook al over lezen. U kunt zich nog aanmelden op www.nachtvandebuitenplaats.nl. Op onze eigen website staat vermeld wat de bedoeling is.

Deze dag vinden er opnames plaats voor het EO programma ’Geloof en een Hoop Liefde’ dat op NPO2 iedere werkdag om 18.10 uur wordt uitgezonden. Bert van Leeuwen, bekend van het programma 'Het familiediner', presenteert deze aflevering waarin 12 minuten zendtijd is uitgetrokken voor Hindersteyn. Naast een interview met de kasteelheer en een interview met één van de 35 vrijwilligers, worden er ook opnames gemaakt van de picknick en het concert van Duo La Primavera dat achter het kasteel, met 100 kaarslichtjes om 20.30 uur van start gaat. Kortom het wordt een bijzondere avond, die u zeker niet mag missen. Voor € 5,00 per persoon heeft u de hele avond entertainment. Wij verwelkomen u graag.
 
Kijk voor meer informatie op onze website www.hindersteyn.nl of neem contact
op via 0343-477282 of info@hindersteyn.nl