Nieuwsbrief december 2015
[NAAM],

Om in contact te komen met de vele liefhebbers van het Langbroekerwetering-gebied en vooral ook met de geïnteresseerden voor onze buitenplaats Ridderhofstad Hindersteyn hebben we besloten vier keer per jaar een nieuwsbrief te publiceren. Er gebeurt hier eigenlijk best veel en wij willen u daar graag deelgenoot van maken! Doordat Hindersteyn nog particuliere bewoners heeft, krijgt u een exclusieve inkijk in wat er bij komt kijken om een dergelijk historisch complex in stand te houden voor nu en volgende generaties.
 
Kerst
Dit jaar hebben we een aantal kerstdiners op het programma staan. Een paar zakelijke maar ook enkele private diners om het zomaar te noemen. Daar leent Hindersteyn zich goed voor. In alle rust een gezellig ontvangst voor vrienden en familie. Na lang aarzelen hebben we toch maar besloten om de koe bij de horens te vatten en over te gaan tot het in kerstsfeer brengen van kasteel en oranjerie. Met een simpel boompje red je het op dit soort locaties niet. De dimensies zijn op Hindersteyn wat groter en de standaardkrans valt hier al gauw in het niet. Dus alles moet van groot formaat zijn. Heel vaak ben ik op de geweldige kerstfair van kasteel Middachten (dit jaar van 17 t/m 22 december, zie www.middachten.nl) geweest. Daar hebben ze prachtige kerstdecoraties met in iedere kamer een boom in een andere stijl. Zover zijn we hier nog niet gegaan, maar na wat overleg met een vriendin die al jaren workshops kransen maken geeft, resulteerde het wensenlijstje in een A4’tje vol met objecten. Ja, maar…. dan moeten we daar ook wat ophangen. En….. als we nu toch bezig zijn zou het wel leuk zijn …. etc. U begrijpt het al: We zijn dagen bezig geweest en een Middachten is het zeker niet, maar we zijn erg tevreden met de uitstraling van onze kerstversiering. Dit jaar zal het niet lukken, maar heeft u volgend jaar misschien iets te organiseren in de decemberperiode? U bent van harte welkom.

 
Uitzending KRO-NCRV
Nadat op 11 september Hindersteyn in het Nederlands Dagblad stond in de serie Downton Abbey in de polder, dachten we dat het wel genoeg zou zijn met de promotie van Hindersteyn. Maar begin oktober meldde de redactie van het televisieprogramma ‘ BinnensteBuiten’ zich bij ons met het verzoek om mee te werken aan hun programma. In het kader van de zevenhonderd jaar viering vonden wij dit wel een aardige afsluiting van het jaar. De opnamen vonden plaats op 21 oktober. Om acht uur ‘s ochtends stond het opnameteam met cameraman, geluidsman en regisseuse al voor het hek. Tot ver in de middag zijn we bezig geweest met de opnames. Leuk om dat eens mee te maken. Komt heel wat bij kijken. Een aantal vrijwilligers was voor de gelegenheid ook aanwezig en enkele werden geïnterviewd. Het was afwachten wat het zou gaan worden. Op 8 december werd het uitgezonden. In ieder geval kregen we meer zendtijd dan gebruikelijk, geen zeven minuten maar twaalf minuten. De kasteelheer is veel in beeld en heeft veel tekst, maar met de mooie sfeerplaatjes erbij is het toch een mooie uitzending geworden.

 
Nieuwe website
Op Hindersteyn hebben we altijd tevreden gasten. Heel vaak horen wij: ‘’Ik wist niet dat je dit hier kon doen’’. Menigeen rijdt voorbij en ziet alleen maar een schimp van het kasteel en veel rododendrons. Maar dat daarachter een prachtige tuin ligt met een oranjerie waar het goed toeven is voor speciale gelegenheden, is nog steeds niet algemeen bekend. Tijd om het promotiebeleid wat aan te scherpen. Onze website blijkt al tien jaar oud te zijn. Er zijn in die periode enorme ontwikkelingen geweest op gebied van het gebruik van internet en daar kan onze website niet meer in mee. Er wordt nu dus hard gewerkt aan een nieuwe website. Die wordt gebruiksvriendelijker en op de homepage is gelijk te zien wat er te doen is. In dezelfde stijl worden ook de folders vormgegeven.

De oranjerie is voor de zakelijke klant aantrekkelijker geworden, want na veel wikken en wegen hebben we besloten om vergaderstoelen aan te schaffen die er voor zorgen dat een hele dag vergaderen comfortabel verloopt. Met het gebruik van deze fauteuils is de inrichting van de oranjerie wat zakelijker geworden, maar de oude ijzeren stoeltjes gaan we nog steeds gebruiken voor de sfeervolle lunches en diners die we hier regelmatig organiseren voor jubilarissen, jarigen en bedrijven. Met de mooi gedekte tafels en kandelaars geeft dit het beste effect.

 
Kijk voor meer informatie op onze website www.hindersteyn.nl of neem contact
op via 0343-477282 of info@hindersteyn.nl