Nieuwsbrief september 2015
[NAAM],

Om in contact te komen met de vele liefhebbers van het Langbroekerwetering gebied en met name ook met de geïnteresseerden voor onze buitenplaats Ridderhofstad Hindersteyn hebben we besloten vier keer per jaar een nieuwsbrief te gaan publiceren. Er gebeurt hier eigenlijk best veel en willen u daar graag deelgenoot van maken! Doordat Hindersteyn nog particuliere bewoners heeft krijgt u een exclusieve inkijk in wat er bij komt kijken om een dergelijk historisch complex in stand te houden voor nu en volgende generaties.
 
700 jaar bestaan
Aan het begin van dit jaar waren we nog wat sceptisch over de viering van het 700 jarig bestaan van Hindersteyn. Hoe pakken we het aan en wat gaan we doen? Drie onderdelen zijn uiteindelijk naar voren gekomen. De aanbieding van de fontein als blijvende herinnering aan het 700 jarig bestaan, het exclusieve ontvangst van de abonnees op onze nieuwsbrief, op zaterdag 12 september en het uitgeven van een boek over Hindersteyn. Dit laatste is nog niet geschied in de afgelopen 700 jaar. Dus dat wordt tijd. Verschijning zal echter pas in 2016 zijn.

Op 30 augustus is door een nazaat van de bewoners uit 1315, Diana barones Snouckaert van Schauburg-Tabingh Suermondt de fontein in gebruik genomen door het ledigen van een fles champagne in de fontein. Op dat moment begon de waterstraal in de fontein te spuiten en kon een toost worden uitgebracht op het behoud van Hindersteyn voor de toekomst. De opening geschiede in het bijzijn van diverse bewoners van de kastelen langs de Langbroekerwetering en andere bevriende buitenplaatsen, buren, vertegenwoordigers van instanties en natuurlijk een groot deel van onze vrijwilligers. Eerder die middag volgden zij een interessante lezing van Dr. Heimerick Tromp over Hindersteyn en zijn bewoners in vroeger eeuwen. Voorzitter van de stichting tot behoud Ridderhofstad Hindsteyn, Mr. Wyke Ruedisulj dook in de oprichtingspapieren van de stichting en benadrukte nog eens de rol van onze vrijwilligers in het geheel en bood het cadeau, de fontein, aan namens de stichting. Op de facebook pagina van Hindersteyn staat ook het één en ander over deze feestelijke dag evenals op de facebook pagina van Adel in Nederland.

 
Exclusieve bijeenkomst op zaterdag 12 september
Om een grotere groep in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de buitenplaats, organiseren wij een ontvangst in de oranjerie op Hindersteyn met persoonlijke rondleiding op zaterdag 12 september om 10.00 uur. U dient zich hiervoor als abonnee van onze nieuwsbrief aan te melden per e-mail op info@hindersteyn.nl. U krijgt dan nadere instructies. Indien u geen reactie ontvangt is uw mail niet aangekomen of is de kans groot dat we de maximale capaciteit bereikt hebben. We nemen de vrijheid een slag om de arm te houden. Eén introducé per abonnee is toegestaan. We kunnen maar een beperkt aantal deelnemers blij maken, dus vol is vol. Dus alleen abonnees van onze nieuwsbrief zijn uitgenodigd. Deelname is kosteloos. Wij hopen u dan te mogen begroeten.

 
Artikel in dagblad de Telegraaf
Naar aanleiding van ons 700 jarig bestaan dat wij met diverse relaties hebben gedeeld kregen wij een aanbod om als locatie te dienen voor een lunch van het Stan Huygens journaal , een rubriek in de Telegraaf. Dit aanbod konden we niet afslaan! Hindersteyn stelde de locatie beschikbaar en het restaurant het Wapen van Rijsenburgh in Driebergen zorgde voor de heerlijke lunch. Moët en Hennessy schonk bijzondere wijnen. Wij mochten ook enkele gasten uit nodigen en vonden het verhaal over het historische kippenras, de Uilebaarden, de moeite waard om met een groot publiek te delen. Dus nodigden wij Rolinka Snijders, bestuurslid van de Vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland uit voor het promoten van zeldzame huisdieren en met name de Uilebaarden. Mickey de Rooij was aanwezig als redacteur van het tijdschrift 'Arcadië' hét tijdschrift over particuliere historische buitenplaatsen, dat bij iedere kasteelbewoner op het nachtkastje ligt. En dan is het maar afwachten wat voor artikel het gaat worden. Maar dat kwam helemaal goed. Dus op 29 augustus stonden we erin met een dubbele pagina. Dit is goede promotie voor Hindersteyn en dat kan zeker geen kwaad!

 
Aanbieding bank door vrijwilligers
Een verassing vond plaats op 30 augustus met de aanbieding van een prachtig tuinbankje door de vrijwilligers van Hindersteyn. Dat zijn er inmiddels 33. Zij voelen zich een wezenlijk onderdeel van Hindersteyn en vinden dat de kasteelheer wel eens een keer mag uitrusten op een speciaal bankje als hij zich daar de tijd voor gunt. Dus nu staat de bank met inscriptie op een strategisch plekje in de tuin.
 
Open tuin dagen weekeinde van 5 en 6 september
In deze nieuwsbrief ook aandacht voor de open tuin dagen op zaterdag 5 en zondag 6 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. Wij hopen u (weer) te mogen verwelkomen zodat u in ieder geval de nieuwe fontein kunt bewonderen en kunt genieten van onze buitenplaats!
 
Kijk voor meer informatie op onze website www.hindersteyn.nl of neem contact
op via 0343-477282 of info@hindersteyn.nl